Bosto - Oferta - Inne

Glukoza krystaliczna (dekstraza)

to produkt w postaci drobnokrystalicznego białego proszku, otrzymywany w wyniku enzymatycznej hydrolizy skrobi. Zawiera ponad 99% czystej glukozy, odznacza się wysoką czystością mikrobiologiczną.
Zastosowanie
Glukoza krystaliczna jako cukier prosty znalazła szerokie zastosowanie w przemyśle farmaceutycznym, spożywczym, chemicznym oraz do bezpośredniego spożycia i słodzenia

Opakowanie worek papierowy 25 kg


Maltodekstryna

to preparat skrobiowy w postaci sypkiego białego proszku, otrzymywany w wyniku enzymatycznej depolimeryzacji wodnej zawiesiny skrobi, poddany następnie suszeniu rozpyłowemu.
Zastosowanie
Maltodekstryny ze względu na swój skład i własności znalazły szerokie zastosowanie w różnych gałęziach przemysłu spożywczego, szczególnie w gastronomii, przemysle farmaceutycznym jako otoczki lekarstw.
Charakterystyka
Maltodekstryny charakteryzuje niska słodycz, łatwostrawność, wysoka lepkość, łatwa rozpuszczalność, wysoka higroskopijność. Dzięki szerokiemu zakresowi depolimeryzacji skrobi (DE) maltodekstryny posiadają różnorodny skład mieszaniny cukrów; wykazują właściwości emulgujące, wypełniające stabilizujące, sklejające spulchniające, przedłużają świeżość,redukują słodycz, uwypuklają smak i zapach, opóźniają proces krystalizacji.

Opakowanie worek paierowy 25 kg

Gluten pszenny

Gluten to witalne białko pszenne otrzymywane poprzez ekstrakcje z pszenicy. Gluten składa się z gliadyn, które nadają lepkość oraz glutein, które nadają elastyczność produktom. Gluten pszenny służy do poprawy i stabilizacji jakości mąki, szczególnie pochodzącej ze zbóż gorszej jakości. Poprawia wodochłonność o około 10-15%, co powoduje większą wydajność ciasta i pieczywa.
Zastosowanie
Gluten to składnik powszechnie używany w miksach jako dodatek wiażący. Stosowany zarówno w miksach z ziarnami typu Birdfood jak i miksach rybnych czy mlecznych. Gluten pszenny odpowiedzialny jest również za spręzystość i elastyczność kulek.

Opakowanie worek papierowy wentylowy 25 kg


Gluten kukurydziany

Kukurydziany gluten paszowy jest opłacalną alternatywą dla zbóż i mieszanek paszowych dla przeżuwaczy. Wilgotny produkt może być stosowany zamiast kiszonki z kukurydzy. Dzięki naturalnej obecności błonnika, białka i skrobi, produkt pomaga w stabilizacji i poprawie fermentacji wewnątrz żwacza.
Zastosowanie
Gluten jest dobrym sposobem na uzupełnienie w paszy dla drobiu włókna, skrobi i białka, przy jednoczesnym zachowaniu wysokiej jakości pasz na bazie kukurydzy.

Opakowanie worek papierowy wentylowy 25 kg


Modyfikaty spożywcze

modyfikaty

Modyfikaty przemysłowe

skrobie natywne

Skrobie natywne

dekstryny

Dekstryny

syropy

Syropy

susze ziemniaczane

Susze ziemniaczane

Białko ziemniaczane

Produkty

SKROBIA:

ziemniaczana, pszenna, kukurydziana

INNE:

glukoza krystaliczna, gluten pszenny i kukurydziany

SYROPY:

glukozowy, maltozowy

DEKSTRYNY:

żółta, biała

SUSZE ZIEMNIACZANE:

płatki, grys, kostka ziemniaczana

MODYFIKATY SPOŻYWCZE:

skrobia acetylowana i utleniona, acetylowany fosforan i adypinian diskrobiowy,

MODYFIKATY PRZEMYSŁOWE:

spoiwo do tektury falistej, kleje dekstrynowe

Oferujemy produkty firm

wppz
cargill
niechlów
panceva

Bosto - rzetelna firma - polityka dobrych cen


ul. Fabryczna 3
55-080 Kąty Wrocławskie

Dział sprzedaży: 507 863 792
Dział usług: 507 863 821
Dział techniczny: 507 863 832
Zarząd firmy: 507 863 770

e-mail: bosto@bosto.com.pl

Dostawca hurtowy:
skrobie:
- ziemniaczane, pszenne, kukurydziane
modyfikaty skrobiowe
dekstryny
białko ziemniaczane
syropy glukozowe
susze ziemniaczane

Polityka jakości

Wyróżnienie za promocję gminy w roku 2000

FIRMA ROKU 1999 w gminie Kąty Wrocławskie

Wyróżnienie Forbes

więcej