Białko ziemniaczane wytwarzane jest w wyniku termiczno-kwasowej koagulacji soku komórkowego otrzymywanego z ziemniaków. Otrzymywane jest z soku komórkowego ziemniaka poprzez termiczno-kwasową koagulację, odwodnienie i suszenie.
Zastosowanie
Białko ziemniaczane stosowane jest jako komponent pasz dla zwierząt hodowlanych;
charakteryzuje się wysoką strawnością oraz zawartością czystego białka.
Barwa i postać
Sypki, szary proszek.
Zapach
Typowy dla suszonego białka ziemniaczanego bez obcych zapachów.
Przechowywanie
Pomieszczenie suche, czyste i przewiewne, bez obcych zapachów, zabezpieczone przed gryzoniami.
Okres trwałości
12 miesięcy od daty produkcji.
Opakowanie
- wielowarstwowy worek papierowy 25 kg.
- big-bag 500 kg
- big-bag 1000 kg
Transport
Przewozić środkami transportowymi czystymi, suchymi oraz zabezpieczającymi opakowania przed
uszkodzeniem i zamoknięciem. Produkt nie jest klasyfikowany jako niebezpieczny w ustaleniach zasad transportu.
ziemniaczana, pszenna, kukurydziana
glukoza krystaliczna, gluten pszenny i kukurydziany
glukozowy, maltozowy
żółta, biała
płatki, grys, kostka ziemniaczana
skrobia acetylowana i utleniona, acetylowany fosforan i adypinian diskrobiowy,
spoiwo do tektury falistej, kleje dekstrynowe
ul. Fabryczna 3
55-080 Kąty Wrocławskie
Dział sprzedaży: 507 863 792
Dział usług: 507 863 821
Dział techniczny: 507 863 832
Zarząd firmy: 507 863 770
e-mail: bosto@bosto.com.pl
Dostawca hurtowy:
skrobie:
- ziemniaczane, pszenne, kukurydziane
modyfikaty skrobiowe
dekstryny
białko ziemniaczane
syropy glukozowe
susze ziemniaczane
Wyróżnienie za promocję gminy w roku 2000
FIRMA ROKU 1999 w gminie Kąty Wrocławskie
Wyróżnienie Forbes